Καινή Διαθήκη 
Ψαλμοί Δαυίδ 
Παλαιά Διαθήκη
Παιδική Βίβλος

Ακούστε ζωντανά

Chat Room - Radio

HTML tutorial

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Τόνοι από πλαστικά καπάκια «μετατρέπονται» σε Αναπηρικά Αμαξίδια στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)


Τόνοι από πλαστικά καπάκια  «μετατρέπονται» σε αναπηρικά αμαξίδια στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από 20 Αναπηρικά Αμαξίδια, τα οποία μοιράστηκαν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και σε άτομα με κινητικά προβλήματα, αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια χάρη στους τόνους από πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, που συγκέντρωσε η Εθελοντική ομάδα "Τhessaloniki Next2U".
Το μεσημέρι παραδόθηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης τέσσερα καινούρια Αναπηρικά Αμαξίδια, στο πλαίσιο της Δράσης "Keep on Moving", η οποία ξεκίνησε το 2013. Πλέον, η συγκεκριμένη Δράση θα υλοποιείται εξ ολοκλήρου από τον Κεντρικό Δήμο.
 "Μέχρι τώρα παραδώσαμε 22 - 23 Αμαξίδια, εκ των οποίων αρκετά δόθηκαν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Το κάθε Αμαξίδιο αντιστοιχεί περίπου σε έναν τόνο από καπάκια" ανέφερε κατά τη διάρκεια της παράδοσης των τεσσάρων Αμαξιδίων η Μίνα Βέλλου, μέλος της Εθελοντικής ομάδας "Thessaloniki Next2U".
 Τα Αμαξίδια παρέλαβαν στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς, και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης, ευχαριστώντας τους Εθελοντές για την προσπάθεια και την ευαισθησία τους.
"Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει πλέον τη συγκεκριμένη Δράση και στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό να συνεχίσει την συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών" δήλωσε ο κ. Ψαρράς.
Από την πλευρά του, ο κ. Λεκάκης υποστήριξε πως επιδίωξη είναι "να πάει η προσπάθεια ένα βήμα παρακάτω. Να επεκτείνουμε τη δράση και να συνεργαστούμε και με άλλους Φορείς για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας από καπάκια, που θα τα μετατρέπουμε σε Αμαξίδια".
Τα καπάκια, για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη Δράση, θα συνεχίσουν να συγκεντρώνονται σε Αποθήκη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που εποπτεύεται από την Διεύθυνση Ανακύκλωσης. Στη συνέχεια, τα πλαστικά καπάκια δίνονται σε Εταιρία Ανακύκλωσης και με τα χρήματα αγοράζονται τα Αναπηρικά Αμαξίδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: