Καινή Διαθήκη 
Ψαλμοί Δαυίδ 
Παλαιά Διαθήκη
Παιδική Βίβλος

Ακούστε ζωντανά

Chat Room - Radio

HTML tutorial

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Εφαρμογή Κινητού για τα άτομα που κινδυνεύουν στο Άγιο Όρος


 

Η συγκεκριμένη Εφαρμογή θα μπορεί να δώσει άμεσα τις συντεταγμένες του θύματος που χρειάζεται Βοήθεια στις Πυροσβεστικές και τις άλλες Αρχές.
Με μια πρωτοποριακή Εφαρμογή αναμένεται να διευκολυνθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι Διασώσεις Προσκυνητών και Πατέρων Μοναχών Αγιορειτών του Αγίου Όρους που μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο.
Ο λόγος για την Εφαρμογή «SOS-ATHOS» που σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμη για android και ios Κινητά Μοναχών Πατέρων και Προσκυνητών της Ιεράς Μοναστικής Κοινότητος. Τη συγκεκριμένη πρώτη Έκδοση της Εφαρμογής παρέδωσε με τη μορφή δωρεάς ο Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών  Πυροσβεστικού Σώματος Αντώνης Κούκουζας στον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Κωνσταντίνο Δήμτσα και στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου  Γέροντα π. Εφραίμ.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΠΑΥΠΣ Αντώνης Κούκουζας πρόκειται για μια Εφαρμογή που ναι μεν μπορεί να σώσει από σοβαρό κίνδυνο Μοναχούς Πατέρες και Προσκυνητές του Αγίου Όρους, αλλά παράλληλα διευκολύνει και τα σωστικά συνεργεία αποτελούμενα από Πυροσβέστες, Λιμενικούς και Αστυνομικούς ώστε να εντοπίζουν γρηγορότερα τους χρήζοντες βοήθεια.
«Η δημιουργία της Εφαρμογής που έγινε από Πατέρες Μοναχούς, συναδέλφους απαιτούσε την Ψηφιακή χαρτογράφηση του Άθω κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ.
Πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κάθε Μονή ή και κάθε Κελλί, ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε εφόσον χρειαστεί», εξηγεί ο κ. Κούκουζας.
Καθοριστικής σημασίας στη Καταγραφή του Αγίου Όρους ήταν η Συμβολή του Γέροντα  π. Εφραίμ, που παρείχε κάθε δυνατή πληροφορία στα Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είχαν αναλάβει το δύσκολο έργο της Χαρτογραφήσεως.

Πώς θα λειτουργεί:

Η Εφαρμογή «SOS-ATHOS» αναμένεται να επεξηγηθεί το επόμενο διάστημα σε Μοναχούς Πατέρες και Προσκυνητές για να μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν εφόσον χρειαστεί. Θα είναι απλή στη χρήση, καθώς ουσιαστικά θα αποστέλλεται ένα μήνυμα στην Πυροσβεστική, το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμενικό Σταθμό που βρίσκονται στις Καρυές του Αγίου Όρους.
Εκεί κάθε Υπηρεσία θα έχει στην κατοχή της ένα tablet όπου θα έρχονται τυχόν πληροφορίες για διάσωση, όπου στα Μηνύματα SOS θα περιλαμβάνουν τον Τηλεφωνικό Αριθμό του καλούντα σε Βοήθεια καθώς και οι Γεωγραφικές Συντεταγμένες του.
Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές θα μπορέσουν να φτάνουν καλύτερα στον εντοπισμό του θύματος που μπορεί να έχει πέσει σε χαράδρα, να έχει εγκλωβιστεί σε φωτιά ή ακόμα και να έχει χάσει τον προσανατολισμό του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Εφαρμογή βρίσκεται στην αρχική μορφή της και σύντομα θα υπάρξουν βελτιώσεις της όπως γίνεται άλλωστε με όλες τις Εφαρμογές στα smartphone.




Δεν υπάρχουν σχόλια: