Καινή Διαθήκη 
Ψαλμοί Δαυίδ 
Παλαιά Διαθήκη
Παιδική Βίβλος

Ακούστε ζωντανά

Chat Room - Radio

HTML tutorial

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος στην Πρέβεζα



Στην Πρέβεζα έφτασε  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας  κ.κ. Αναστάσιος ξεκινώντας το τριήμερο ταξίδι του στην Πόλη της Πρεβέζης.

Ο Μακαριώτατος ιδιαίτερα απλός και προσφιλής έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  κ.κ. Χρυσόστομο και το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη.

Το καλωσόρισμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία ενός ζευγαριού από τη Μυτιλήνη που ταξίδεψε στην Πρέβεζα, προκειμένου να συναντήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο εκπληρώνοντας ένα τάμα ζωής για τους ίδιους.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος για την Πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και την παρουσία του στην Πρέβεζα την Γενέτειρα της μητέρας του Ρωξάνης Μαλτέζου.


Το Πρόγραμμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ήταν μια ξεχωριστή μέρα για την Πόλη της Πρέβεζας και είχε ως εξής:


Στις 11 το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο  κ.κ. Χρυσόστομο.

Στις 12 ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου ο κ. Μπαΐλης τον υποδέχτηκε και του παρέδωσε σε ανάμνηση της ιδιαίτερης αυτής ημέρας ένα συμβολικό δώρο.

Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος θα μετέβει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας όπου στις 12.30 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ανακηρύξεως του κ.κ. Αναστασίου σε Επίτιμο Δημότη Πρέβεζας.

Στις 6 το απόγευμα στον Άγιο Χαράλαμπο έγινε Υποδοχή του Μακαριωτάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους όπου παρουσία των ομόρων Μητροπολιτών τελέστηκε Δοξολογία, ενώ ο κ. Χρυσόστομος θα παρασημοφορήσει τον Μακαριώτατο κ.κ. Αναστάσιο με την Ανωτάτη Τιμητικής Διακρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.

Στις 7 ,  ακολούθησε Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο όπου  προβλήθηκε Ντοκιμαντέρ για το έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας, ενώ το τμήμα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πρεβέζης με τον υπεύθυνο Εκπαιδευτικό Γιώργο Τσούκη παρουσιάστηκαν τέσσερα Παραδοσιακά τραγούδια από την Περιοχή του Πωγωνίου.

Στις Εκδηλώσεις παρευρέθησαν σύσσωμοι οι Φορείς και οι κάτοικοι της Πόλεως (αφού η Πρόσκληση είναι ανοιχτή), ενώ την Κυβέρνηση στις Εκδηλώσεις Εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.






Δεν υπάρχουν σχόλια: