Καινή Διαθήκη 
Ψαλμοί Δαυίδ 
Παλαιά Διαθήκη
Παιδική Βίβλος

Ακούστε ζωντανά

Chat Room - Radio

HTML tutorial

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Το τελευταίο έργο του Φώτη Κόντογλου σε ένα μοναδικό λεύκωμα


texinis

Διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο Νεκτάριος Δ. Παναγόπουλος το εξαιρετικό λεύκωμα «Τέχνης ακρότητα», που επιμελήθηκε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αντζουλάτος και παρουσιάζει το τελευταίο έργο του περίφημου Αγιογράφου Φώτη Κόντογλου: τις Τοιχογραφίες και τις φορητές Εικόνες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών / Αττικής.
Το λεύκωμα κυκλοφόρησε πρόσφατα με την οικονομική ενίσχυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ και περιλαμβάνει δεκάδες εκπληκτικές Αγιογραφίες μοναδικού κάλλους.
Τις φωτογραφίες και τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό της Εκδόσεως επιμελήθηκε η Μαρία Στέφωση, ενώ τους φωτισμούς φρόντισε ο Κώστας Παπαναστασάτος.
Το λεύκωμα προλογίζεται από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμο και συμμετέχουν με κείμενά τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ και ο Αγιογράφος Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταμάτιος Σκλήρης.
Ο π. Γεώργιος Αντζουλάτος αναφέρει χαρακτηριστικά στον Πρόλογο της Εκδόσεως:
«Κυριολεκτικά αλλά και σημειολογικά ο Ναός του Αγίου Νικολάου της οδού Αχαρνών - Κάτω Πατησίων είναι ο κατ΄ εξοχήν «Κοντόγλειος», με την έννοια ότι είναι ο πλέον αντιπροσωπευτικός του ύφους του αναγεννητή και πρωτομάστορα της Βυζαντινής τεχνοτροπίας.
Το σύνολο των φορητών Εικόνων (1947-1960) και οι πάμπολλες τοιχογραφίες (1957-1965) αντικατοπτρίζουν την θεόσταλτη έμπνευση του Μικρασιάτη Διδασκάλου, καθώς πρόκειται για έργα της τελευταίας και ωριμότερης καλλιτεχνικά Περιόδου της ζωής του.
Η σύλληψη των ιδεών, η εκπόνηση των σχεδίων και η εκτέλεση των Εικονιζομένων θείων προσώπων διαπνέονται από το απαύγασμα της αγάπης, της μελέτης, της υπομονής και της εμπειρίας, αλλά κυρίως της φλεγόμενης από Ορθοδοξία καρδιάς του».


Πληροφορίες - Παραγγελίες - Αποστολές με αντικαταβολή:
Βιβλιοπωλείο Νεκτάριος Δ. Παναγόπουλος
Χαβρίου 3 105 62 Αθήνα
Τηλ. - fax 210 3224819


Δεν υπάρχουν σχόλια: