Καινή Διαθήκη 
Ψαλμοί Δαυίδ 
Παλαιά Διαθήκη
Παιδική Βίβλος

Ακούστε ζωντανά

Chat Room - Radio

HTML tutorial

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019

Ενημέρωση Ευρωβουλευτων για τη Δράση του Κέντρου Συμπράστασης Παλιννοστούντων της Εκκλησίας Ελλάδος


 

Ενημέρωση για την δράση του  Κέντρου συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών της Εκκλησίας της Ελλάδος  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε δυο Ευρωβουλευτές από την Μεγάλη Βρετανία και την Τσεχία.
Οι δυο Ευρωβουλευτές η Michaela Šojdrová (Τσεχία) και η Julie Girling (Μεγάλη Βρεττανία) που επισκέφθηκαν την Έδρα του Κέντρου στο Συνοδικό Μέγαρο της Ιεράς Μονής Πετράκη είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον Διευθυντή του Κέντρου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη 
π. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη και τους συνεργάτες του για το εύρος των Δράσεων του Κέντρου στον ευαίσθητο αυτό Τομέα δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν τους ασυνόδευτους ανηλίκους καθώς και για τους τρόπους υποστήριξής τους από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η επιθυμία για μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο των Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα οριστικοποιηθεί σύντομα στις Βρυξέλλες.

 

 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» ιδρύθηκε (Κανονισμός υπ’ αριθμ. 234/2012, Πρωτοδικείο Αθηνών αριθμ. 11561/2012) τον Ιούλιο του 2012 και αποτελεί καθολικό διάδοχο του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων Μεταναστών, το οποίο είχε συσταθεί το 1978 ως υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με στόχο την Παροχή υποστηρικτικών Υπηρεσιών σε Έλληνες Παλιννοστούντες από Γερμανόφωνες Χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ώστε αυτοί να ανταπεξέλθουν κυρίως σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και σε προβλήματα που προέκυπταν κατά την επιστροφή και επανένταξή τους στην Ελληνική Κοινωνία.
Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 άρχισε να διογκώνεται η εισροή Αλλοδαπών Μεταναστών και Προσφύγων προς την Ελλάδα, η εν λόγω Υπηρεσία ίδρυσε ένα ιδιαίτερο Γραφείο, το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων (Ecumenical Refugee Program/ERP) προκειμένου να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα υποθέσεις Αιτούντων Άσυλο, Προσφύγων και Μεταναστών.Δεν υπάρχουν σχόλια: