Καινή Διαθήκη 
Ψαλμοί Δαυίδ 
Παλαιά Διαθήκη
Παιδική Βίβλος

Ακούστε ζωντανά

Chat Room - Radio

HTML tutorial

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Μητροπολίτης Ονούφριος: «Στο μέλλον θα γίνει ένωση με τους Ουνίτες»


onoufrios sinaxi 

Παρουσία του Μητροπολίτη Ονουφρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου η συνεδρίαση κληρικών τριών Επισκοπών της περιοχής του Κιέβου.
Η συνάντηση των κληρικών με τον Μητροπολίτη Ονούφριο, έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Πετσερσκαγιά Λαύρα).
Ο Επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, απευθύνθηκε προς τους κληρικούς με λόγια πατρικά, υποστηρικτικά αλλά και καθοδήγησης για το μέλλον.
Αναφερόμενος στην εκχώρηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο λεγόμενος περιβόητος Τόμος, δεν λέω για την ποιότητά του, είναι Τόμος δουλείας, και όχι ελευθερίας».
«Για όλα τα σημαντικά ζητήματα πρέπει να απευθύνονται στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και αυτός να λέει τι πρέπει να κάνουν… Μιλάμε για μια κωμωδία! Αλλά αυτή η κωμωδία έχει άλλη προοπτική, αφού στο μέλλον θα γίνει ένωση με τους Ουνίτες, υπό το ωμοφόριο του Πάπα Ρώμης» - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Ονούφριος πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε απόλυτη ελευθερία, κάνουμε ότι θέλουμε ως Εκκλησία. Όμως παρόλο αυτά πρέπει να δουλεύουμε για τη σωτηρία μας. Ο Τόμος δεν δίνει σωτηρία στον άνθρωπο».
«Τι μας εμποδίζει να σωθούμε; Ο Πατριάρχης Μόσχας δεν μας εμποδίζει! Ο Κωνσταντινουπόλεως, μας βοηθάει ακόμη περισσότερο να γινόμαστε καλύτεροι. Γιατί η αληθινή ελευθερία είναι η ελευθερία από την αμαρτία. Δεν είναι η ελευθερία από κάποιον που έχει επιρροή σε μας. Δεν είναι αυτές οι ελευθερίες για τις οποίες πρέπει να «σπάσουμε τα δόρατα» μας. Επομένως, σήμερα η Εκκλησία μας, έχει όλες τις ελευθερίες που της επιτρέπουν να κάνει την υπηρεσία της αποτελεσματικά» - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.
Σε άλλο σημείο ο Επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, τόνισε ότι «δεν υπάρχει μια απόλυτη ελευθερία ούτε στην εκκλησιαστική ζωή, ούτε στην κοσμική. Δεν έχει μια απόλυτη ελευθερία ούτε ένα κράτος, ούτε ένας άνθρωπος».
«Ο Θεός μας δίνει δοκιμασίες στην ζωή, και πρέπει να κάνουμε υπομονή και να υπομένουμε τις αδικίες. Αυτό είναι ένα τεστ για να μας δώσει την ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε αληθινοί Χριστιανοί, ότι αγαπάμε τον Θεό και τον συνάνθρωπό μας» - πρόσθεσε ακόμη ο κ. Ονούφριος.

onoufrios sinaxi2 



Δεν υπάρχουν σχόλια: