Καινή Διαθήκη 
Ψαλμοί Δαυίδ 
Παλαιά Διαθήκη
Παιδική Βίβλος

Ακούστε ζωντανά

Chat Room - Radio

HTML tutorial

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ρώσος Κληρικός διαμαρτύρεται για «ψαλίδισμα” της Βίζας του για την Ελλάδα



Καταγγελία κατά της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ρωσία δημοσιοποίησε Ρώσος Κληρικός που υποστηρίζει πως οι Ελληνικές Διπλωματικές Αρχές του αρνήθηκαν την έκδοση τριετούς Βίζας Σένγκεν εξαιτίας του γεγονότος πως είναι Κληρικός του Πατριαρχείου της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών.
Ο π. Βλαντιμίρ Βιγιλιάνσκι, που είναι σύμφωνα με την Interfax πρώην Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πατριάρχου Μόσχας, σε ανοικτή επιστολή που έγραψε προς τον Πρεσβευτή της Ελλάδος στη Μόσχα ισχυρίζεται πως, αν και έχει λάβει πολλές φορές μακροπρόθεσμες θεωρήσεις στο παρελθόν, τώρα του δόθηκε Βίζα μόλις ενός μήνα, ενώ στη σύζυγο του εκδόθηκε κανονικά τριετής.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως η Υπάλληλος του Προξενείου όταν της ζήτησε εξηγήσεις του είπε πως ο λόγος της άρνησης ήταν της Ιερατικής του Ιδιότητος και πως αν δεν την είχε δηλώσει θα είχε εκδοθεί η Βίζα όπως την επιθυμούσε.
Μάλιστα σε δημοσίευμα Ρωσικής Ιστοσελίδος αναφέρεται πως ο Κληρικός έχει ήδη επικοινωνήσει και με άλλους Ιερείς Πατέρες οι οποίοι του επιβεβαίωσαν πως και εκείνοι έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα τους τελευταίους έξι μήνες καθώς τους έδωσαν Βίζα για μια Εβδομάδα, δύο Εβδομάδες ή το πολύ ένα μήνα.
Την Είδηση έχει αναδημοσιεύσει πλήθος Εκκλησιαστικών Ιστοσελίδων στην Ρωσία, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από την Ελληνική Πρεσβεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: